GoLoan A/S: Vil stoppe ressource- og papirspild med online lån

23 jun, 2023

Et sted, hvor der er gået meget papir til spilde gennem tiden er i bankverdenen. Her har alt fra din gamle ponduskonto til parpirkvitteringen i hæveautomaten og pengesedlerne i sig selv været med til at tilsvine miljøet, hvilket online lån og online banking generelt mere eller mindre har elimineret ved at tage hele processen på nettet.

En af de nyere tiltag inden for bankdrift, som har begrænset papirspildet, er lånebrokers. En lånebroker hjælper sine brugere med at sammenligne og indhente lånetilbud fra banker og andre låneudbydere. Blandt lånebrokers finder vi GoLoan A/S, som har valgt at støtte papirstop.dk i deres mission om at nedbringe papirspildet og papirforbruget i verden.

GoLoan A/S: Vil stoppe ressource- og papirspild med online lån

Hvem er Goloan?

GoLoan er en online platform, hvor du kan indhente og sammenligne lånetilbud. Deres primære område er forbrugslån, nærmere betegnet usikrede forbrugslån, hvor du som låntager ikke skal stille pant for at kunne modtage et lån. Dernæst tilbyder de også samlelån op til 500.000 kr.

Samlelån er inden for den seneste tid blevet et stort område for GoLoan. Et samlelån er, kort beskrevet, et lån hvor du samler flere mindre lån i et større lån. Dette er et populært låneprodukt, som oven i købet kun har fordele, hvis du igennem tiden har pådraget dig økonomiske skavanker i form af dyre kviklån, som du med fordel kan samle i ét større lån til en lavere rente og færre gebyrer.

Hvis du ønsker at vide mere om samlelån, kan du læse mere om det på GoLoans side om samlelån, som udelukkende beskæftiger sig med netop dét emne.

GoLoan A/S blev desuden stiftet i 2015 og er i dag en af de større danskejede lånesammenligningsfirmaer med dansk oprindelse. Kulturen er derfor meget digital og papirløs, hvilket ikke kun kendetegner den danske bankverden, men det danske arbejdsmarked generelt, da vi som danskere helt generelt er opfostret med digitale produkter og tjenester.

Hvordan bidrager GoLoan ellers til at stoppe papirspildet?

GoLoan er et rent online drevet firma med en digital sjæl og ånd. Ansatte hos GoLoan kommer typisk fra andre online virksomheder og har derfor automatisk fokus på digitale hjælpemidler. 

Papir til noter er, i så vid udstrækning det er muligt, udskiftet til Word eller Google Docs. Køkkenrullen er erstattet af karkluden og papirhåndklæder af almindelige håndklæder, i den udstrækning, som kontorfællesskabet tillader det.

Helt generelt har GoLoan fokus på klimaet og miljøet, både når det kommer til långivningen, men også når det kommer til arbejdspladsen. Lyset slukkes når der er dagslys, varmen slukkes om natten og det gamle køleskab er udskiftet til et moderne og strømbesparende et af slagsen.

Kan GoLoan gøre mere for klimaet og miljøet?

Der er stadigvæk nogle få områder, hvor GoLoan stadigvæk ser muligheder for at påvirke branchen for sammenligning af lån i den positive retning, når det kommer til klimaet. Det gælder primært ansøgningsprocessen, som kan forkortes med hjælp fra opslag i diverse online registre, herunder Kreditstatus, RKI/Experian og eSkat. Her ser GoLoan både store muligheder for klimaet, men heldigvis også forretningsmæssige fordele, da det hjælper deres brugere med hurtigere at finde de bedste og billigste lån blandt de mange bank partnere, som de samarbejder med.

Ud over deres økonomiske bidrag til Papirstop, er dette derfor også et af deres fokusområder for fremtidig udvikling af en grøn og bæredygtig lånesammenligningstjeneste.