Sådan hjælper apps med at stoppe papirspild

2 dec, 2021

Vi lever i en tid hvor miljøet er meget presset. Vi fælder uendeligt mange træer hver eneste dag på trods af at træer er ekstremt vigtige for planetens sundhed. Et eksempel er regnskoven i USA, hvor man fælder hele fodboldbaner hver eneste sekund. Det har også ført til global opvarmning og mange andre miljøkriser og hvis ikke vi får gjort noget ved det, så kan det resultere i katastrofale betydninger for planeten.

Heldigvis, så hjælper digitaliseringen i form af computere, smartphones og apps os med at skære drastisk ned for vores forbrug af papir. Tidligere har det været en nødvendighed at printe alt ud på papir, da der simpelthen ikke har været andre muligheder. Med internettet og apps er det dog heldigvis ikke længere tilfældet.

Apps gør det f.eks. muligt at have uendeligt mange informationer på sin smartphone, hvor man førhen skulle have haft en bog eller en stor blok papir for at kunne have de samme informationer med sig. Et eksempel kunne være appen hundeskove.dk, som har samlet alle hundeskove i Danmark i et fint overblik inde på deres app, hvilket gør det muligt for brugere lynhurtigt at finde en hundeskov lige i nærheden. Hvor det førhen ville have krævet en bog, som ofte skulle opdateres og printes på ny, så ligger det hele papirløst inde på appen, som man også hurtigt og nemt kan opdatere uden at skulle bruge et eneste stykke papir.

Apps og digitaliseringen har også gjort det muligt for aviser at tilbyde deres avis gennem internettet, som en e-avis. Førhen skulle der printes tonsvis af aviser, som derudover også skulle leveres ud til hver eneste kunde, hver eneste dag. Nu kan man bare lave et abonnement på avisens hjemmeside og logge ind, og så læse avisen hver eneste dag inde på nettet eller på avisens app. Det sparer også planeten for utroligt meget papir, samt leveringen af aviserne. Det sammer gælder med bøger, hvor e-bøger nu er blevet ekstremt populære.

Det er dog blot nogle enkelte eksempler på hvordan apps hjælper med at stoppe papirspild. De hjælper nemlig med at stoppe papirspild på mange andre måder og i fremtiden vil der uden tvivl komme mange, mange flere apps, som også vil reducere efterspørgslen af papir. På sigt vil det forhåbentligt betyde, at man kan få skruet ned for hvor mange træer der fældes og nå et punkt hvor vi planter flere træer end vi fælder.